Baarn

Familie vermiste Anne Faber doet emotionele oproep

Door Fleur Verbeek - 05 oktober 2017

Familie van de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht heeft in een oproep aan de overheid donderdag gevraagd om de inzet van het leger bij de zoektocht naar de vrouw. Ook vragen zij om al het mobiele telefoonverkeer rond de plek waar zij verdween in kaart te brengen.

Dat kan met hulp van de AIVD, meldt dagblad De Telegraaf. Met de gegevens die mede door de inlichtingen- en veiligheidsdienst worden verzameld, kan bijvoorbeeld worden vastgesteld of Faber werd gevolgd of niet.

In de krant bedankt de familie voor de inzet van politie en vrijwilligers, maar doen ze een oproep aan de autoriteiten om de zoektocht uit te breiden onder begeleiding van legerprofessionals. Het onderzoek heeft volgens hen nieuwe impulsen nodig en die komen alleen ‘bij de inzet van veel meer technische hulpmiddelen en materiaal’.

Zonder resultaat

Woensdag werden tientallen ME’ers ingezet, maar zonder resultaat. Onder meer met helikopters met warmtecamera’s probeerde de politie de sporen na te gaan van de verdwenen vrouw. De Nationale Politie onderzoekt ruim driehonderd tips die over de zaak binnen zijn gekomen. Ze houdt rekening met een misdrijf.

Een dag eerder werd in de buurt van het dorp Huis ter Heide door een vrijwilliger de vermoedelijke jas van de vrouw aangetroffen. Samen met andere kledingstukken is de jas opgestuurd voor DNA-onderzoek. Een oproep heeft al camerabeelden opgeleverd, maar de politie blijft winkeliers en huiseigenaren in de omgeving vragen om beelden op te sturen.

Voor het laatst contact

Faber verdween vrijdag tijdens een fietstocht. Om 18.50 uur had ze voor het laatst contact met iemand: vanuit Baarn stuurde zij haar vriend een foto van zichzelf. Het was slecht weer die avond. Het signaal van haar mobiele telefoon wordt als laatste opgepikt om 19.30 uur ten zuidwesten van Soest, een bericht van haar vriend twintig minuten later komt niet meer aan.

Faber was geen vrouw die in zeven sloten tegelijk liep, meldt de Volkskrant. Ze maakte wel vaker lange fietstochten. Ze vertrok vrijdagmiddag uit haar woonplaats Utrecht voor een lange fietstocht. Van haar zwarte omafiets en zilverkleurige iPhone 5S ontbreekt elk spoor.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.