Baarn

Mogelijk rugzak vermiste Anne Faber gevonden

Door Fleur Verbeek - 06 oktober 2017

In Huis ter Heide is vrijdag een rugzak gevonden die mogelijk van de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht is. De politie heeft de omgeving afgezet voor sporenonderzoek.

Eerder op de dag meldde de politie dat een jas die dinsdag in de berm bij de Amersfoortseweg werd gevonden inderdaad van Faber is. Het NFI onderzoekt of er ook andere sporen op het kledingstuk zitten.

In een vijver vlakbij de vindplek van de jas werd donderdag ook de vermoedelijke fiets van Faber aangetroffen. Deze vijver is inmiddels voor een groot deel leeggepompt. Er zijn spullen uitgehaald die worden onderzocht door de politie.

Voortuinen doorkruist

‘Deze spullen worden bekeken en onderzocht, maar vooralsnog is er niets aangetroffen dat ons naar Anne leidt’, aldus een woordvoerder. Vrienden, familie en tientallen vrijwilligers hebben in de loop van de middag het gebied rondom het water uitgekamd. De Telegraaf meldt dat daarbij ook voortuinen werden doorkruist. Buurtbewoners vonden dat geen probleem.

De 25-jarige Anne Faber wordt sinds vorige week vrijdag vermist. Ze vertrok toen uit Utrecht voor een fietstocht en volgde waarschijnlijk een ANWB-route. Al dagen wordt naar haar gezocht in de omgeving van Huis ter Heide.

Emotionele oproep

De oom van Anne, Hans Faber, deed donderdag een emotionele oproep aan het leger om mee te helpen met de zoektocht. ‘Wij willen alles op alles zetten en de zoektocht intensiveren. Nu Anne zes dagen vermist is, tikt de tijd niet in ons voordeel,’ aldus Faber, die optreedt als woordvoerder van de familie. Vooralsnog is het leger niet betrokken bij de zoekacties, maar ondersteunt wel met kennis en advies. Ook heeft een aantal veteranen zich gemeld als vrijwilliger.

Wat er met Anne is gebeurd blijft onduidelijk. Een scenario dat de politie ‘zeer onwaarschijnlijk’ acht, is dat ze een fietsongeluk heeft gehad. Intussen heeft de politie al ruim vijfhonderd tips over de zaak binnengekregen. Hoe bruikbaar de informatie is, moet nog blijken. De politie geeft aan alle tips te onderzoeken.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.