Deradicalisering

Saadia A.-T.: ‘Ik ben weggezet als een fraudeur’

Door Fleur Verbeek - 07 december 2017

De ontslagen antiradicaliseringsadviseur van de gemeente Amsterdam, Saadia A.-T., ontkent dat ze een relatie had met de persoon die is ingezet voor klussen voor haar afdeling. Ze ging naar eigen zeggen pas privé met hem om nadat hem de opdracht was verleend.

Hoewel daarbij wel werd geflirt, kwam het volgens A.-T. nooit tot een relatie. Dat zei ze donderdag tijdens een kort geding dat ze had aangespannen over haar schorsing en strafontslag.

De vrouw (34) wordt verdacht van belangenverstrengeling. De gemeente verwijt haar dat ze diverse opdrachten aan een persoon zou hebben gegund met wie zij een relatie had. Daarover had ze niets gezegd tegen haar leidinggevende. De gemeente baseert zich onder meer op WhatsApp-gesprekken tussen de twee, waaruit zou blijken dat er wel degelijk sprake was van een liefdesrelatie.

A.-T. wilde al opstappen

‘Ik ben neergezet als een groot fraudeur,’ zei een geëmotioneerde
A.-T.. ‘Ik herken me daar totaal niet in.’ Ze begrijpt niet waarom er zo met haar is omgegaan. ‘Ik heb letterlijk elf jaar van mijn leven gegeven aan de gemeente Amsterdam en vind het zo’n ongelofelijk onrechtvaardige zaak.’ Ook vertelde ze dat ze al van plan was weg te gaan en ontslag had ingediend.

Haar advocaat noemde de maatregel disproportioneel en de gevolgen voor A.-T. enorm. ‘Ze is zeer in haar reputatie geschaad. In plaats van een jonge vrouw die een nieuwe stap in haar carrière zou maken, wordt ze nu overal geassocieerd met fraude en strafontslag.’ Volgens de raadsman is de prijs die ze moet betalen onevenredig hoog.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.