Gijzeling Rotterdam

Politie maakt jacht op man met kort stekelig haar

Door Fleur Verbeek - 22 december 2017

De politie in Rotterdam heeft het signalement bekendgemaakt van de man die donderdag een vrouwelijke arts heeft bedreigd en vastgebonden. De man is nog steeds voortvluchtig.

De man zou de arts hebben bedreigd met een pistool. Het slachtoffer is inmiddels weer thuis en zij maakt het naar omstandigheden goed, meldt NU.nl.

Het gaat om een blanke man, met kort, donker, dun stekelig haar, zo heeft de arts van de Rotterdamse Xpert Clinic verteld aan de rechercheurs. Het veertigjarige slachtoffer werd donderdagmiddag vastgebonden aangetroffen door een collega, die direct 112 belde.

Het motief van de dader is vooralsnog onduidelijk. De politie sprak vrijdagmorgen met de vrouw, maar zij en de man zijn geen bekenden van elkaar. Tegenover RTL Nieuws zei een woordvoerder van de kliniek dat ‘er zijn nooit specifieke dreigementen geuit richting de arts of de kliniek. Dit is net zo verrassend voor ons als voor ieder ander.’

Bekijk hier onderzoek van Elsevier Weekblad: 

Enorme stijging van het aantal moorden in 2017 >

Politie bekijkt camerabeelden voor specifieker signalement

Het signalement is vaag, de politie is druk bezig met het bekijken van camerabeelden om met een specifiek signalement te komen.

Het is niet duidelijk hoe lang de arts buiten westen is geweest toen ze flauwviel. De gealarmeerde politie rukte na de 112-melding over een mogelijk gijzeling met een speciale interventie-eenheid uit en veegde het pand aan de Jan Leentvaarlaan in Rotterdam leeg, maar al snel bleek dat de dader al weg was. De omgeving van de kliniek die pal naast de metrostation Kralingse Zoom ligt, was uren afgesloten.

In het gebouw aan de Jan Leentvaarlaan zit ook de Velthuiskliniek, waar cosmetische ingrepen worden verricht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.