Winterweer

Code rood: weeralarm vanwege hevige sneeuw

11 december 2017

Het KNMI heeft vanwege de sneeuwval en gladheid code rood uitgevaardigd voor het grootste deel van het land. Er zijn steeds meer problemen door de sneeuw.

De waarschuwing vanwege extreem en gevaarlijk weer geldt alleen (nog) niet in Limburg, Groningen, Friesland en Drenthe. Daar blijft tot nader order code oranje van kracht. Op veel plaatsen valt vandaag 5 tot 10 centimeter, vooral in een strook van Zeeland via het midden naar Overijssel lokaal mogelijk 10 tot 15 centimeter, meldt het KNMI.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Niet de weg op als het niet nodig is

Eindhoven Airport is maandagmiddag gesloten. Als gevolg van het hevige weer is vliegverkeer niet mogelijk, laat de regionale luchthaven weten. Diverse vluchten van- en naar het vliegveld zijn geannuleerd, vertraagd of uitgeweken. Rijkswaterstaat waarschuwt voor zeer gevaarlijke rij-omstandigheden en roept weggebruikers op maandagmiddag en -avond niet de weg op te gaan als dat niet per se nodig is.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Mensen die nu op hun werk of een andere bestemming zijn en naar huis willen, moeten de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden. De NS roept reizigers op zo vroeg mogelijk naar huis te reizen. Het spoorbedrijf verwacht door de sneeuw veel problemen. ‘Hoe later mensen vertrekken, hoe groter de problemen naar verwachting zijn.’ De NS rijdt met minder treinen. Door een defecte trein bij Dronten zaten 125 passagiers vanochtend zo’n anderhalf uur vast op het spoor.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.