Alt-Right

Met deze reportage won Nikki Sterkenburg de Mercur-award

Door Lucas Gasthuis - 15 december 2017

Elsevier Weekblad-redacteur Nikki Sterkenburg heeft donderdag de Mercur-award voor de beste reportage van 2017 gewonnen. Sterkenburg sleepte haar prijs in de wacht voor het artikel over de alt-right-beweging Erkenbrand.

De prijs werd uitgereikt in het DeLaMar Theater. De jury prees Sterkenburg als een vrouw die ‘niet bang is aangelegd’, zegt presentator Beau van Erven Dorens toen hij de prijs overhandigde.

Bij de uitreiking van de prijs werden ‘beeldreportages, videoreportages en tekstreportages vanuit een origineel creatief idee’ beoordeeld. Bij de beoordeling is gelet op zowel kwaliteit als impact. Naast Sterkenburg waren ook journalisten van VICE en Quote genomineerd.

Lees hier het volledige artikel van Sterkenburg, eerder dit jaar verschenen in Elsevier Weekblad:

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.