vermist

Abdullah (15) levend teruggevonden in Schiedam

Door Elif Isitman - 04 december 2017

De vermiste Abdullah Mazmahor (15) is na drie dagen levend gevonden. Hij werd aangetroffen op tuinhuizencomplex Vijfsluizen in Schiedam.

Hij maakt het naar omstandigheden goed, meldt de politie. Het is niet duidelijk waar hij de afgelopen dagen is geweest. Hij is inmiddels herenigd met zijn familie.

Amber Alert

Abdullah liep afgelopen vrijdag weg van huis. De vermissing van de jongen zorgde voor grote onrust: hij is doof, autistisch en verstandelijk beperkt. Bovendien heeft hij medicijnen nodig voor zijn hart, en droeg hij geen jas toen hij vertrok. Vanwege de vermissing werd zondag een Ambert Alert gegeven.

Het is nog niet bekend waarom Abdullah wegliep. De politie wil hem en zijn familie eerst rust geven en pas later met hem praten.

Kelderboxen en tuinhuisjes

Het tuinhuisjescomplex Vijfsluizen, waar hij werd gevonden, ligt tussen Schiedam en Vlaardingen, niet ver van een metrostation en een afrit van de A4. In die twee gemeenten werd de afgelopen dagen naar Abdullah gezocht, met name in leegstaande gebouwen, oude panden en kleine ruimtes, zoals kelderboxen en tuinhuisjes. Abdullah heeft een voorkeur voor zulke plekken, vanwege een voorliefde voor roest. Ook in Zoetermeer, waar hij op school zat, werd naar hem gezocht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.