Weekboek politiek Premium Corner

Hugo moet van zonnebank af en 50Plus haalt het niet

Door Carla Joosten - 27 februari 2018

Kiezersonderzoek

Terwijl de Kamer afschaffing van het referendum steunt, blijkt uit het Nationaal Kiezersonderzoek dat een kiezersmeerderheid voor het referendum is. De steun is hoog onder alle opleidingsgroepen, behalve academici. Verder vindt 70 procent van de kiezers dat Kamerleden die uit een partij stappen hun zetel moeten opgeven. Kiezers die economisch links en cultureel rechts denken, blijken zich relatief meer ondervertegenwoordigd te voelen. ‘Deze links-nationalistische kiezers vormen een aanzienlijk deel van de bevolking, maar hebben geen partij die hen op beide thema’s bedient.’ En het PvdA-verlies in 2017 kwam niet door Rutte II.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.