Weekboek politiek Premium Corner

Buitenlandse zaken: een frontsoldaat keert terug

06 maart 2018

Vacature vervuld

AGENDA

Stef Blok (53) bleek uiteindelijk bereid Halbe Zijlstra op Buitenlandse Zaken op te volgen als minister. Premier Mark Rutte (VVD) zocht ‘een klein ego’ en overtuigde Blok terug te keren naar Den Haag, dat hij net had verlaten om na twintig jaar iets anders te gaan doen. De trouwe frontsoldaat – ‘ik ben niet van zeuren, maar van aanpakken’ – wilde niet ‘ijzerenheinig’ zijn. Zijn vrouw, die een B&B runt in hun villa in Enkhuizen, blijkbaar ook niet. De onderschatte Blok sloot als minister van Wonen een woonakkoord. Zulke akkoorden met de oppositie werden daarna een trend in Rutte II. In 2015 kreeg Blok er Justitie bij. Prompt daalde de rust er neer. De hardloper is humoristischer dan hij lijkt en laat Bossche bollen aanrukken als er wat te vieren valt.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.