Criminaliteit Premium Corner

Onthutsend: Aantal doorgeknipte enkelbanden verdubbeld

Door Gerlof Leistra - 15 maart 2018

Het aantal criminelen dat vorig jaar hun enkelband doorknipte, is afgelopen jaar verdubbeld. Tientallen criminelen gingen op de vlucht. Maatschappelijke ophef over het gemak waarmee criminelen hun enkelband doorknippen, en een gevaar veroorzaken voor de samenleving, heeft geen enkel effect gehad. Integendeel.

Dat blijkt uit onderzoek van De Telegraaf. Kamerleden van VVD en CDA reageren onthutst op het nieuws. Het aantal dragers van een enkelband steeg afgelopen jaar amper, maar het aantal criminelen dat zijn enkelband doorknipte verdubbelde. 63 criminelen kozen afgelopen jaar het hazenpad na het doorknippen van hun enkelband. Daarvan zijn er drie nog steeds spoorloos.

Vorig jaar schreef Gerlof Leistra een uitgebreide analyse over de enkelband: Doorknippen is eenvoudig, maar dan gaat wel meteen het alarm af. Lees hieronder verder.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.