Jongerenbeweging Premium Corner

De kracht van de SGP

Door Gerry van der List - 17 april 2018

De SGP viert vandaag  – Deo volente – haar honderdjarig bestaan. Ondanks de ontkerkelijking oogt de oudste politieke partij van Nederland ­vitaal. Mede door een bloeiende jongerenbeweging. ‘D66 is onze tegenpool.’

‘Der jongelingen sieraad is hun kracht, en der ouden heerlijkheid is de grijsheid.’ Met deze fraaie woorden uit het bijbelboek Spreuken opent Willem Pos de ledenvergadering van de SGP-jongeren. Zo’n vijftig leden hebben zich deze zaterdag verzameld in de aula van een school in een nieuwbouwwijk in Rotterdam. Voor zo’n 90 procent jongemannen, de meesten met jasje en dasje.

Peter den Boef (65) ziet het, als vertegenwoordiger van het hoofdbestuur van de moederpartij, met genoegen aan. ‘Ik zei nog bij de koffieautomaat: jongens, het wordt vandaag zo’n twintig graden. Terrasjesweer! Maar ze lieten weten gewoon tot vier uur te willen doorgaan. Dat siert hen.’

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.