Europese Commissie Premium Corner

Kandidaat-Commissievoorzitter Manfred Weber: ‘Europa moet sterker worden’

Door Jelte Wiersma - 10 april 2018

De Duitser Manfred Weber, fractievoorzitter van de Europese Volkspartij (EVP) in het Europees Parlement, heeft zich als eerste kandidaat gemeld om voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker op te volgen. In april sprak Brussel-correspondent Jelte Wiersma Weber over zijn visie op de Europese Unie. Lees dat interview hieronder terug.

Manfred Weber (45) is fractievoorzitter van de Europese Volkspartij. Het doel van de Europese Unie is het beschermen van de Europese levenswijze in een steeds ijzigere wereld, zegt hij.

Als Manfred Weber zijn kantoor in het Europees Parlement in Straatsburg binnenkomt, stelt hij zich voor in het Engels. Hij wil zijn Franse medewerkster en de Nederlandse woordvoerder niet in verlegenheid brengen. Na enige druk en met instemming van de medewerkers gaat hij over op zijn moedertaal. ‘Kan ik ook eens in mijn eigen taal praten,’ zegt hij met een glimlach.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.