Weekboek politiek Premium Corner

Emoties mogen soms in politiek

Door Carla Joosten - 23 mei 2018

Emoties

Minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus (CDA) suggereerde in Pauw dat Nederland kalifaatkinderen zou terughalen. ‘Ik vind het verschrikkelijk verkeerd dat die kinderen zich in dit soort gebieden bevinden. Zij horen niet in zo’n kamp te zitten,’ zei Grapperhaus, waarna premier Mark Rutte (VVD) hem corrigeerde. De 145 kinderen worden niet teruggehaald uit Syrië of Irak, omdat het er te gevaarlijk is voor militairen of diplomaten. Grapperhaus zei dat hij vanuit de emotie had gesproken. Rutte was mild. ‘Is eens een keer iemand niet kapot gemediatraind, is het weer niet goed,’ zei hij op zijn persconferentie.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.