Tweede Kamer

Opnieuw harde confrontatie Özturk en Arib: ‘Vuilspuiterij’

Door Berend Sommer - 11 juni 2018

DENK-Kamerlid Selçuk Öztürk is opnieuw in botsing gekomen met Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib. In een debat op maandag nam hij het Arib kwalijk dat zij Kamerleden laat meerijden in haar dienstauto en dat zij hier ‘niet transparant’over is.

‘Dit soort vuilspuiterij wil ik van me wegduwen,’ reageerde Arib, die als Kamervoorzitter over een dienstauto beschikt. ‘Een dienstauto is bedoeld voor woonwerkverkeer,’ verklaarde Arib, ‘niet voor privézaken.’ Arib (PvdA) gaf PVV-Kamerlid Martin Bosma een lift naar Amsterdam, na een Kamerdebat dat uitliep.

Öztürk eist een overzicht van de ritten die Arib heeft gemaakt: ‘Wij willen wel zien hoe die hypocriete PVV’er, die geen Marokkaans-Nederlandse Kamervoorzitter wil, wel dagelijks, wekelijks of maandelijks met haar naar Amsterdam rijdt.’

Öztürk: xenofobeneiland

Vorige week baarde Öztürk ook al opzien door tijdens een debat te pleiten voor een ‘xenofobeneiland’. Dit gebeurde tijdens een debat over een voorstel van de PVV, om criminele Antillianen naar de Antillen terug te sturen. Ook toen kreeg Öztürk te maken met Arib.

Naar aanleiding van de presentatie van zijn boek De voorzitter van de Tweede Kamer sprak Gerry van der List met Khadija Arib. Deze week schrijft Van der List een column over een ontwikkeling die hem zorgen baart: ‘De özturkisering van de vaderlandse politiek. ’

 

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.