Communicatie Premium Corner

Op zomercursus bij de mediatrainer van Mark Rutte

31 juli 2018

Politiek redacteur Carla Joosten wilde weten wat politici als premier Rutte nou eigenlijk leren van hun mediatrainer. En dus liet ze zich trainen door dezelfde man. Hoe word je een ‘gave’ communicator?

Politici worden getraind om zich te presenteren voor camera’s en publiek. Wat doet zo’n training met een politicus? Ik vraag het me als politiek journalist al heel lang af en besluit het nu maar eens zelf te proberen. Op naar een veel geraadpleegd trainer: Bas Mouton (46), oprichter van Speech Republic. Mouton is trainer van CEO’s, politici en anderen met een boodschap. Stem op mij! Koop ons product! Premier Mark Rutte (VVD), volgens vriend en vijand een goed communicator, is de bekendste van zijn klanten. Welke bijdrage heeft Mouton daaraan geleverd?

Ik hoop het te ontdekken door me door hem te laten trainen. En zo sta ik opeens op een podium waar ik normaal zelf naar kijk als journalist. Als huiswerk moest ik een speech van 5 minuten voorbereiden met een standpunt waarvan ik de zaal moet overtuigen. Ik koos voor een pleidooi voor een vrouwenquotum voor topfuncties.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.