CDA Premium Corner

‘Migratie is een gunst, niet een recht’

Door Eric Vrijsen - 14 augustus 2018

CDA-leider Sybrand Buma kreeg afgelopen jaar zware kritiek op zijn HJ Schoo-lezing, ook van partijgenoten. Door de ­kabinetsformatie moest hij zijn verdediging uitstellen. Tot nu.

De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie gunden elkaar tijdens de kabinetsformatie afgelopen jaar twee weekjes vakantie. Sybrand Buma (CDA) gebruikte die tijd om zijn HJ Schoo-­lezing voor te bereiden. ‘Verwarde tijden’ was de titel. ‘Gewone Nederlanders’ voelden zich volgens hem niet meer thuis in een sterk geïndividualiseerde samenleving. Het kwam hem te staan op zware kritiek, ook van partijgenoten. Buma kan daar nu pas op ingaan.

‘Het doet me goed de tekst terug te lezen. Dit is zoals ik, Sybrand Buma, naar de wereld kijk. De discussie die ik wilde opwerpen, moest ik jammer genoeg laten lopen, omdat ik meteen weer onderdook in de kabinetsformatie. De dag na de lezing zat ik weer in mijn stramien van onderhandelen, terwijl ik eigenlijk mezelf wilde verdedigen tegen de kritiek en verder wilde met het uitwerken van mijn gedachten.’

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.