Vlissingen Premium Corner

De schuldenlast van Vlissingen

Door Nikki Sterkenburg - 29 augustus 2018

De mariniers willen niet naar de nieuwe kazerne in Vlissingen. Maar de stad heeft de verhuizing hard nodig.

Waar nu nog vooral bergen zand liggen, moet in 2020 in Vlissingen vanaf de A58 een toegangsweg liggen naar de marinierskazerne die in 2022 volledig in gebruik zal zijn – mét een tweebaansrotonde waarover ook tanks kunnen rijden.

Vlissingen dreigt een spookstad te worden.
Lees verder

Maar komen de mariniers wel? Sinds maart liggen de bouw en aanbesteding stil omdat de marine en de medezeggenschap (een soort ondernemingsraad) lijnrecht tegenover elkaar staan. Geschillenbeslechter CAOP adviseerde afgelopen maand dat de partijen opnieuw om de tafel moeten.

Artikel 12-gemeente

De gemeente Vlissingen, die in 2015 een artikel 12-gemeente werd, heeft de eventuele inkomsten van de marinierskazerne hard nodig. De artikel 12-status wordt toegekend aan gemeenten die zo diep in de schulden zitten, dat ze er zelf niet meer uitkomen. In 2014 was de schuld van Vlissingen opgelopen tot 240 miljoen euro, exclusief rente.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
2018

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.