Au! Premium Corner

Beginneling Baudet gaat af als een gieter

Door Eric Vrijsen - 22 september 2018

Zijn derde kabinet kreeg nog niet veel voor elkaar. Maar het schrappen van de dividendtaks gaat door en al met al beheerste VVD-premier Mark Rutte deze week het debat over de rijksbegroting. Aan het slot waste hij Thierry Baudet (FvD) nog even de oren: ‘Hij snapt het niet. Voorzitter, mogen de camera’s uit, want dit is te pijnlijk.’

Rutte is als een roofdier. Stoïcijns volgt hij het debat. Geroutineerd levert hij series argumenten en antwoorden tijdens de debatten die duren van half elf ’s ochtends tot half elf ’s avonds. Het lijkt of de fractieleiders van de oppositie hem tarten. Of ze hem – nu zijn populariteit in de peilingen tanende is – steeds dichter durven naderen om hem uit te dagen, te plagen en zelfs met een stokje in de buik te prikken. Maar één moment van onachtzaamheid en Rutte slaat toe.

Laden…

Onbeperkt Elsevier Weekblad lezen?

Lees elke week meer dan 70 nieuwe premium artikelen al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad lezen? Dat kan al vanaf 7 euro per maand. Bekijk onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.