Reacties op de stelling

‘IS-kinderen bij ouders weghalen is niet humaan’

Door Webredactie - 18 april 2019

Het CDA wil kinderen van Nederlandse IS-terroristen weren. Alleen als ouders afstand doen van hun kinderen of de kinderen wees zijn, kan het een optie zijn om de kinderen terug te halen naar Nederland. Een goed plan, of zijn de kinderen niet de verantwoordelijkheid van Nederland? Dit vindt u.

In de rubriek Lezersreacties lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Annette Schols:

Lekker daar laten. Ik denk dat wij al meer dan genoeg problemen hebben met het tuig dat hier rondloopt. Zolang er een parallelle samenleving bestaat met mensen die helemaal niet integreren, moet je er niet nog veel meer binnenhalen. Het argument dat het zo zielig is voor die kinderen… er zijn miljoenen zielige kinderen op de wereld, die je ook niet allemaal kunt helpen. Los nog van het feit dat deze kinderen zo jong als ze zijn al totaal verpest zijn. Vanaf hun prille bestaan wordt hun al meegegeven dat wij hier in het Westen allemaal verrot zijn. Er is ook maar een reden te bedenken waarom zij allemaal zo graag hier willen komen. Zo snel mogelijk dat Westen veranderen in hun zo geliefde islamitische staat. De klok tikt en tikt…

Henny Rensenbrink:

De kinderen hebben het beroerd, buiten hun schuld. Maar… er zijn wereldwijd vele kinderen die het buiten hun schuld beroerd hebben. De kinderen van IS-ouders gewoon bij hun ouders laten. We willen niet het risico lopen op tikkende tijdbommen.

Cindy Pereira:

Ja het zijn ware tijdbommen. Speciaal daarop getraind. Niet binnenhalen!

Erik Nannen:

Kinderen zo jong als zes jaar waren al betrokken bij executies, die zijn levenslang zonder moraal en blijvende onhervormbare moordenaars.

Niet iets om terug te plaatsen in een gepacificeerde omgeving.

Henk de Hoogt:

Wie uit eigen vrije wil vertrokken is, hoeft niet meer te rekenen op een warm welkom terug, nu niet en nooit niet. Vraag me werkelijk af wat we met die barbaren die ons tot het bot haten hier zouden moeten. Laat de lokale overheden, desnoods tegen vergoeding, maar berechten en veroordelen. Ook die volkomen verknipte welpen zijn niet welkom.

Frans de Wildt:

Laat de kinderen bij de ouders blijven. Waarom de kinderen bij de ouders vandaan halen, dat is toch niet humaan!
Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.