Boek

Wat het betekent om Nederlander te zijn

30 april 2019

In het boek Alles Wat je Moet Weten Over Nederland heeft de redactie van Elsevier Weekblad bijeengebracht wat je als zelfbewuste inwoner moet weten over het Nederlandse heden en verleden. Met een beschouwing over de Nederlandse identiteit, de geografische ontstaansgeschiedenis, een chronologie van de vaderlandse geschiedenis en de voornaamste erflaters.

Daarnaast wordt in dit boek uitleg gegeven over de herkomst van nationale symbolen als de vlag en het Wilhelmus, het ‘geboortepapier’ van de natie, het zogeheten Plakkaat van Verlating, de Nederlandse taal en vaderlandse tradities.

Het boek is handig voor nieuwkomers en autochtonen en voor iedereen die wil weten wat het betekent om Nederlander te zijn. Want, alleen met een sterk gevoel van eigenwaarde kun je met zelfvertrouwen de toekomst tegemoet treden, schrijft hoofdredacteur Arendo Joustra in zijn voorwoord.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.