Reacties op de stelling

‘Stok om Nederlanders die zich zorgen maken over hun land aan te pakken’

15 mei 2019

Een groep belangenorganisaties voor minderheidsgroeperingen wil dat de maximumstraf bij alle vormen van discriminatie wordt verdubbeld. Een goed idee, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Maria van Bommel:

Ben het volledig eens met de stelling dat discriminatie een zwaardere staf verdient. Maar tegelijkertijd ben ik bang dat er weer gemeten zal worden met twee maten. Dat is nu ook al zo. Jonge moslims mogen meisjes, vrouwen uitschelden, woorden zijn bekend, maar omgekeerd kunnen ze zelf niets verdragen. Allochtonen staan gelijk klaar om de discriminatiekaart te trekken.

Eva. M Kellerman:

Discriminatie is zo oud als de mensheid. Mensen die Joden haten zijn nooit en te nimmer op andere gedachten te brengen. Zo ook moslims die homo’s vernederen en aanvallen en met de woorden van Allah het normaal vinden.

Straffen helpt ook niet, want de luxe gevangenissen is géén straf. Dus, het enige wat misschien gaat helpen een flinke boete?

Jan van der Steen:

Het lijkt zo nobel om discriminatie aan te pakken. Het probleem is echter wat is discriminatie en als de definitie al helder is dan nog is het de vraag of ieder die gediscrimineerd wordt ook daadwerkelijk aangifte doet. Als deze al aangifte doet, komt de politie dan in actie? Het levert allemaal een hele hoop gedoe op met onze politieke zelfverklaarde correctheid. Helaas.

Frederik Geubel:

Houd toch eens op over discriminatie te zeuren. Er wordt ons zo een mening opgedrongen die we in ons hart niet eens voelen. Leer al die gekwetste groepjes maar eerst incasseren. Respect moet je verdienen, dat kan de overheid mensen niet opleggen. Zo wordt iedereen steeds banger en loopt met allerlei kleuren pleisters op de mond. Hier mag je dit niet zeggen en daar moet je oppassen wat je schrijft. De oorspronkelijke Nederlander kan op die manier geen redelijke kritiek meer uiten en wordt in de hoek gedrongen. Alsof het al niet erg genoeg is. De islam bij monde van de koran en hadith discrimineert intussen volop maar dat is geen punt natuurlijk. Wat een land maken we ervan.

Twan Hendriks:

Compleet van het padje.

Want laten we eerlijk zijn. Niemand bij de Nederlandse overheid is van zins om moslims aan te pakken voor het discrimineren van Joden en homoseksuelen. Dit wordt slechts een stok om blanke Nederlanders die zich zorgen maken over hun mooie land aan te pakken.

En waarom is groepsbelediging strafbaar? Een groep bestaat uit individuen en is dus nooit heterogeen. Wat voor de een in de groep beledigend is hoeft dat voor een ander niet te zijn. Wie bepaalt er dan of een groep beledigd is? Je kunt namelijk niet beledigd ZIJN. Je kunt je hoogstens beledigd VOELEN.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.