Reacties op de stelling

‘Als man kom je gewoon niet meer aan de bak, is de boodschap’

Door Webredactie - 19 juni 2019

De Technische Universiteit Eindhoven neemt het komende anderhalf jaar alleen vrouwen aan bij vacatures voor vast wetenschappelijk personeel om de ‘genderbalans’ te corrigeren. Is dit discriminatie die mannen uitsluit?, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

Maria van Bommel

Dit is positieve discriminatie. Belachelijk, de vrouw of man dient geschikt en capabel te zijn, nooit selecteren op sekse, of kleur, dat zal de volgende stap zijn.

Annette Schols

Schandalig! Er moet maar één voorwaarde zijn: geschiktheid. En dan moet het niet uitmaken of je man, vrouw of ergens ertussenin bent, groen, geel, paars en noem maar op. Het wordt alsmaar gekker. Wanneer gaat de maatschappij weer eens normaal doen?

Peter Laman

De vraag die bij mij opkomt is: Heeft de TU Eindhoven tot nu bij haar aannamebeleid mannen voorgetrokken? Zo ja, dan moet ze daarom tot de orde worden geroepen. Zo nee, dan is de maatregel overbodig en discriminerend en moet ze daarom tot de orde worden geroepen.

Ik ben het dus met de stelling eens.

Jos Kuijs

TU- Eindhoven; heel veel succes met het vinden van goed vrouwelijk, technisch personeel!

Hay van Bilsen

Absurd! Het gaat niet om sekse, huidskleur of wat dan ook. Het gaat om de beste kandidaat voor het invullen van vacatures, ongeacht of deze man of vrouw is. En als ze dan na zes maanden geen geschikte vrouwelijke kandidaat hebben, willen ze bij voordracht van een mannelijke kandidaat toch dat er ook een vrouw wordt voorgedragen. En dat terwijl er in die zes maanden geen geschikte vrouw te vinden was… Wie verzint zoiets?? Totaal doorgeslagen!

Nannet Stienstra-Monshouwer

Absurd. Weinig vrouwen kiezen voor een technische studie, dat is hun eigen keuze, maar wel een verklaring waarom de meeste hoogleraren in de techniek mannen zijn en zullen blijven. Laat de minister vooral ingrijpen. Opdat de meest geschikte de positie krijgt.

Ton Neleman

Ik heb medelijden met de studenten. Ze krijgen niet per definitie de beste docent.

Ruben Keestra

Positieve discriminatie klinkt leuk, maar discriminatie is altijd positief voor de ene groep en negatief voor de andere groep. Als dit wordt toegestaan lijkt me dat een vacature voor blanke mannen ook toegestaan moet worden. De volledig geschifte SJW’ers maken een land met gelijke kansen voor iedereen kapot en bouwen het om tot een gesegregeerd land waar normale mensen er het beste van proberen te maken. Of wegvluchten. Iets wat ik iedereen kan aanraden. Ik zit met een half oog wel eens naar de voormalige Oostbloklanden te kijken. Daar hebben ze nog verstand.

F Geurts van Kessel

‘We hechten bijzonder veel waarde aan gelijke waardering en kansen voor vrouwen en mannen,’ zeggen ze, en doen vervolgens precies het tegenovergestelde. Discrimineren pur sang. Als man kom je gewoon niet meer aan de bak, is de boodschap.

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.