Reacties op de stelling

‘Stel de pil gratis ter beschikking in ontwikkelingslanden’

Door Webredactie - 10 juli 2019

De pil en andere vormen van anticonceptie komen niet terug in het basispakket. Een voorstel van PvdA’er Lilianne Ploumen werd donderdagavond verworpen door de Tweede Kamer. Is het de taak van overheid om op te draaien voor anticonceptie?, vroegen we u.

In de rubriek Reacties op de stelling lichten we een aantal reacties uit. Alleen reacties die onder eigen naam zijn achtergelaten, komen hiervoor in aanmerking.

Bekijk alle reacties op de Stelling van de Dag

F. Geurts van Kessel

Stel de pil gratis ter beschikking in ontwikkelingslanden, in plaats van de gebruikelijke ontwikkelingshulp. Daar lost het veel meer problemen op dan hier.

Annette Schols

Tjonge, tjonge, wat een ophef over het zelf moeten betalen van de pil! Het gaat, als ik het goed heb gelezen, om een luttel bedrag van 4 euro per maand. Waar hebben wij het over met z’n allen. Ik heb daar in de zestiger jaren ook gewoon zelf voor moeten betalen. Je wilde toch niet het risico lopen om zwanger te worden? Voor mij was het altijd een gruwel om voor een eventuele abortus te staan. Dat wilde ik sowieso vermijden. Wat mij wel opvalt aan deze motie, is dat DENK voor de motie heeft gestemd. Stelletje hypocrieten! Hun eigen achterban zou never nooit de pil mogen slikken, maar de autochtone meisjes en vrouwen natuurlijk wel. Hoe minder kinderen daaruit geboren worden, hoe beter. Dan krijgen zij over 10, pakweg 20 jaar dit hele land in handen, zonder ook maar een hand te hebben hoeven uitsteken. De mannen hebben er wel wat anders voor moeten doen, maar dat zullen zij vast en zeker niet erg hebben gevonden.

Ron Coolen

Ik ben het wel eens met dat je die pil zelf kunt betalen, het is maar 4 euro in de maand. Maar er is zoveel dat niet veel kost en bij elkaar opgeteld wordt het toch een behoorlijk bedrag. Een iemand hier wijst erop dat de pil vrouwen verder hebben geholpen. Dat klopt helemaal vind ik. Ik ben zelf ook jong geweest en wild en dan denk je echt niet aan de eventuele gevolgen. De hormonen winnen dan echt. En het hielp ook niet dat ik uit een gezin kwam waar ik niet hoefde aan te komen met: “Dan maar abortus.” Misschien een idee om te kijken naar het inkomen. En ik adviseer zeker als je jong bent en wild om toch dat hatelijke condoom te gebruiken. Anders heb je kans dat het je wat meer kost.

Neetje Hoogesteger

Pil betalen en PREP niet?? Dat is discriminatie. Vrouwen willen geen zwangerschap en homo’s geen aids. Waarom een verschil?

Jenny van Bruggen

Prima geregeld zo. Tot 18 jaar gratis, 18 tot 21 jaar onderdeel van eigen risico. Mensen moeten voor noodzakelijke medicijnen vaak meer bijbetalen.

Gerard Oldenbeuving

“Het bedrijven van seks geen primaire levensbehoefte…” Van welk hoog gefrustreerd persoon komt dan deze opmerking? Te belachelijk voor woorden! Waarom zou de vrouw alleen voor het plezier moeten betalen?

Wilt u ook meepraten over de Stelling van de dag? Neem dan een abonnement op Elsevier Weekblad. U kunt een reactie op de site plaatsen als u abonnee bent.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.