Verkiezing

Elsevier Weekblad kiest het Mooiste dorp van Nederland

Door Joppe Gloerich - 01 oktober 2019

In veel landen bestaan competities waarbij, soms zelfs in groots opgezette tv-shows, het mooiste dorp van het jaar wordt gekozen. Zoiets bestond nog niet in Nederland, terwijl ook hier vele prachtige plaatsen en plaatsjes zijn. Reden genoeg voor Elsevier Weekblad om op zoek te gaan naar het mooiste dorp van Nederland. Met als winnaar: Niehove in Groningen.

Het authentieke karakter van het dorp, dat 269 inwoners heeft, is volgens de redactie en een panel deskundigen uitzonderlijk goed bewaard gebleven. Ook de ligging op een wierde in een fraai landschap maakt Niehove volgens de jury tot een dorp van grote schoonheid.

Tegelijk met de uitverkiezing van Niehove schenkt Elsevier Weekblad aandacht aan de mooiste dorpen uit de andere elf provincies. Met de verkiezing brengt de redactie een ode aan de vele Nederlandse plaatsen en plaatsjes die de tand des tijds doorstonden en die ondanks alles hun dorpse karakter wisten te behouden.

In het bijzijn van burgemeester en wethouders overhandigt de redactie van Elsevier Weekblad op vrijdag 4 oktober in Niehove de prijs voor Mooiste dorp van Nederland aan de bewoners.

Kent u nog mooiere dorpen dan de dorpen die Elsevier Weekblad selecteerde? Aanvullingen en suggesties kunt u sturen naar:
mooi­[email protected].

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.