Verhaal van de Week Premium Corner

Getouwtrek over de regels: wat mag er weer vanaf 1 juni?

27 mei 2020

Het kabinet vaart niet langer blind op het OMT, maar heeft meer oog voor de wensen en belangen van ondernemers en burgers. Wat mag weer vanaf 1 juni en welke risico’s schuilen er in de versoepelingen?

De regels rond de versoepeling waren nog niet bekend, of van alle kanten regende het verzoeken om voor een specifieke branche of in bijzondere situaties uitzonderingen mogelijk te maken. Hier en daar met succes. Het maakt duidelijk dat het kabinet niet langer blindvaart op de adviezen van het OMT, maar ook andere gezichtspunten en belangen laat meewegen.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van Elsevier Weekblad.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Horeca

Vooral de grote branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland probeerde met man en macht om tot meer versoepeling te komen. De zwaar getroffen horecaondernemers vrezen dat ze met een strikte handhaving van de 1,5 meter afstand er financieel niet bovenop komen. Dus was het verzoek om in elk geval gezelschapjes van vier, ook niet-gezinsleden, dichter bij elkaar te laten zitten. Het kabinet kwam de horeca halverwege tegemoet en staat toe dat twee personen binnen de 1,5 meter in café of restaurant mogen zitten, ook op terrassen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van Elsevier Weekblad. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van Elsevier Weekblad blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Word abonnee

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner
Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.