nederland

20 maanden cel voor oud-imam Haselhoef

Door ANP - 25 februari 2016

DEN HAAG (ANP) – De rechtbank in Den Haag heeft oud-imam Abdullah Haselhoef donderdag veroordeeld tot twintig maanden cel voor jarenlange fraude met kinderopvangtoeslag en voor uitkeringsfraude. Het OM had een gevangenisstraf van dertig maanden geëist.

Haselhoef vroeg tussen februari 2006 tot en met januari 2009 voor het gastouderbureau Family House 2,2 miljoen euro kinderopvangtoeslag aan. Hij vroeg dat onder meer aan voor mensen die geen werk hadden en gaf mensen op als gastouder, maar die bleken helemaal geen opvang te verzorgen. Van de bedragen die hij ontving aan kinderopvangtoeslag, sluisde hij ongeveer een miljoen door naar eigen bankrekeningen en bedrijven. Hij betaalde er ook ‘salaris’ van aan de zogenaamde gastouders.

Haselhoef verwierf na de aanslagen in New York in 2001 landelijke bekendheid als officieuze woordvoerder van de moslims in Nederland.