nederland

Appartementen Houten ontruimd wegens brand

Door ANP - 13 februari 2016

HOUTEN (ANP) – In Houten is een appartementencomplex aan de Via Arena ontruimd omdat er brand is uitgebroken in een elektriciteitsruimte onderin het pand. De brandweer kan niet blussen vanwege spanning in de ruimte. Energiebedrijf Stedin moet eerst de spanning uitschakelen.

Er kwam flink wat rook vrij, maar dat is inmiddels minder geworden, meldt een woordvoerder van de brandweer zaterdagavond. Twee mensen die rook hebben ingeademd, worden nagekeken door ambulancepersoneel. De bewoners van de ongeveer dertig appartementen worden opgevangen in een zorgcentrum.

Ongeveer 1500 huishoudens in de omgeving zitten zonder stroom als gevolg van de brand. Treinen stoppen niet op het nabijgelegen treinstation. Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen.