nederland

Arrestanten demonstratie Enschede weer vrij

Door ANP - 14 februari 2016

ENSCHEDE (ANP) – De zes mensen die zaterdag werden gearresteerd bij een demonstratie in Enschede, zijn weer op vrije voeten. Tegen vijf van hen is proces-verbaal opgemaakt, aldus de politie zondag. De zesde verdachte, die vuurwerk bij zich had, wordt niet vervolgd.

Het was een demonstratie tegen de plannen van de gemeente om een asielzoekerscentrum te bouwen in het Eschmarkerveld. Er deden rond de tweehonderd mensen aan mee, onder wie ook leden van anti-islambeweging Pegida.

Vier van de arrestanten – twee mannen uit Duitsland, een man uit Tiel en een vrouw uit Arnhem – werden aangehouden omdat ze met een spandoek liepen met een hakenkruis erop. De vijfde verdachte, een man uit Enschede, gebruikte geweld tegen de politie.