nederland

CIDI in geweer tegen komst Holocaustontkenner

Door ANP - 20 februari 2016

DEN HAAG (ANP) – Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) roept zaalverhuurders in Den Haag op om geen podium te bieden aan de omstreden Britse auteur David Irving. De schrijver is van plan komende donderdag een lezing te houden in Den Haag, onder de titel ‘Hitler, Himmler, and the homosexuals’.

Volgens het CIDI houdt Irving zich al sinds de jaren zeventig bezig met het goedpraten van de misdaden van nazi-Duitsland en met het ontkennen van de Holocaust. ,,Irving koppelt quasi-wetenschappelijke inzichten aan racistische, antisemitische en homofobe denkbeelden. Voor zijn ontkenning van de Holocaust is hij meerdere keren beboet en bestraft”, aldus het CIDI.

De locatie van de lezing van Irving is nog geheim en zal pas dinsdag bekend worden gemaakt.