nederland

Greenpeace voert actie tegen kolencentrales

Door ANP - 10 februari 2016

ROTTERDAM (ANP) – Actievoerders van Greenpeace zijn woensdagochtend de 175 meter hoge pijp ingeklommen van de nieuwe kolencentrale van E.ON op de Maasvlakte. Ze schrijven op de pijp de namen van de tot nu 45.000 ondertekenaars van de petitie #Kolenuit #Windaan voor schonere energie.

Met deze actie wil de milieuorganisatie de politiek oproepen om alle kolencentrales zo snel mogelijk te sluiten. ,,Het einde van het fossiele tijdperk is een feit. Nieuwe kolencentrales zijn een historische vergissing en daarmee van monumentale waarde. Na sluiting zullen ze als monumenten dienen voor de energierevolutie waar we nu middenin zitten”, stelt campagneleider Willem Wiskerke.

Kolencentrales zijn volgens Greenpeace de grootste bron van CO2-uitstoot in Nederland en niet nodig voor de energievoorziening. De organisatie pleit voor meer windmolens op zee.