nederland

Grote drankfeesten taboe bij derby Spakenburg

Door ANP - 18 februari 2016

BUNSCHOTEN (ANP) – Particulieren en bedrijven mogen rond de derby van SV Spakenburg (de Blauwen) tegen VV IJsselmeervogels (de Rooien) op 9 april geen grote feesten organiseren waar alcohol wordt geschonken. Burgemeester Melis van de Groep beschouwt feesten waar meer dan dertig mensen komen vanaf dit jaar als een evenement. Voor het organiseren van een evenement is een gemeentelijke vergunning nodig, aldus de gemeente donderdag

De voetbalderby liep in het verleden nogal eens uit de hand. Om die reden geldt in Bunschoten-Spakenburg sinds enkele jaren een totale drooglegging voor en tijdens de wedstrijd. Supporters omzeilen de drooglegging steeds vaker door thuis of op het werk een groot feest te organiseren.