nederland

‘Laat kinderen meebeslissen over ombudsman’

Door ANP - 21 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – Kinderen moeten kunnen meebeslissen over de nieuwe Kinderombudsman. Dit vindt althans kindercorrespondent Tako Rietveld. Hij is daarom samen met de Augeo Jongerentaskforce een petitie gestart om een jeugdvertegenwoordiger in de sollicitatiecommissie te krijgen.

,,De Kinderombudsman staat in zijn functie midden tussen de jeugd. Het zou logisch zijn als kinderen en jongeren zelf kunnen meepraten over wie het meest geschikt is”, aldus Rietveld zondag.

Vrijdag kwam de vacature voor een nieuwe Kinderombudsman online. ,,Kinderen kijken anders naar de wereld dan volwassenen”, stelt Rietveld, die over de hele wereld over kinderen bericht en eerder meer dan tien jaar verslaggever bij het NOS Jeugdjournaal was.

Ombudsman Reinier van Zutphen maakte eind januari bekend het ambtstermijn van kinderombudsman Marc Dullaert niet te willen verlengen. Het gedwongen vertrek van Dullaert zorgde voor veel ophef.