nederland

Lokale PvdA’er wenst Wilders dood op Twitter

Door ANP - 11 februari 2016

KATWIJK (ANP) – De Katwijkse PvdA’er Willem den Hertog heeft op Twitter een doodsverwensing geschreven aan politicus Geert Wilders. Hij schreef dat hij hoopt dat ,,Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links kamerlid)”. Op dit bericht volgde nog een tweet: ,,Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er ‘Van het dankbare Nederlandse volk’ op te graveren’’.

Hij verwijst daarmee naar de uitspraak van Wilders deze week dat áls er een kogel komt, deze van links komt ,,met de letters PvdA op de zijkant” geschreven. Wilders zei dat naar aanleiding van uitspraken van PvdA-voorzitter Hans Spekman dat de PVV’er een gevaar voor de democratie en rechtsstaat zou zijn.

Den Hertog liet donderdag aan Omroep West weten dat het niet in hem was opgekomen om de tweets te verwijderen, maar kort daarna laat hij toch op zijn eigen account weten: ,,Er is commotie ontstaan over door mij verzonden tweets over Wilders. Die tweets had ik gezien de reacties niet moeten versturen.”