nederland

Meer inspraak studenten en docenten

Door ANP - 09 februari 2016

DEN HAAG (ANP) – Studenten en docenten in het hoger en het middelbaar beroepsonderwijs krijgen op verschillende manieren meer invloed binnen hun onderwijsinstelling. De Tweede Kamer stemde dinsdag in met tal van wijzigingen die ze had ingediend op een plan van onderwijsminister Jet Bussemaker.

De minister wil de bestuurskracht verbeteren maar dat wetsvoorstel ging sommige partijen niet ver genoeg. Er volgden ruim dertig wijzigingsvoorstellen. De aangenomen wijzigingen zal Bussemaker nu in haar wetsvoorstel verwerken, waarna volgende week over de wet zelf wordt gestemd.

Studenten en docenten krijgen straks onder meer instemmingsrecht voor belangrijke onderdelen van de opleiding. Dat betekent dat zij via de opleidingscommissie mogen meepraten én beslissen over de onderwijs- en examenregeling.