nederland

Meer Nederlanders op voorjaarsvakantie

16 februari 2016

DEN HAAG (ANP) – Ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders trekken er tijdens de voorjaarsvakantie op uit, verwacht NBTC Holland Marketing. Dat zijn er vergeleken met vorig jaar 100.000 meer. Ongeveer 550.000 vakanties worden in eigen land doorgebracht en ruim 650.000 in het buitenland.

Vooral de bungalow is in Nederland favoriet. Ongeveer 60 procent van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een (luxe) bungalow of vakantiehuisje, verwacht NBTC Holland Marketing. De 650.000 Nederlanders die voor een vakantie de grens over gaan, vertrekken vooral voor een (wintersport)vakantie naar Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en België.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.