nederland

Metropole Orkest wint Grammy Award

Door ANP - 15 februari 2016

HILVERSUM (ANP) – Het Metropole Orkest heeft een Grammy Award gekregen voor het album Sylva dat het orkest samen met de Amerikaanse fusionband Snarky Puppy maakte. Dat heeft de organisatie van de prestigieuze muziekprijzen maandagavond in Los Angeles bekendgemaakt.

Het orkest won de Grammy in de categorie Best Contemporary Instrumental Album. De Grammy Awards, ook wel de ‘Oscars’ van de muziekwereld genoemd, worden beschouwd als een van de belangrijkste muziekprijzen.

De leden van Metropole Orkest, die de bekendmaking via een livestream volgden vanuit hun thuisbasis in Hilversum, zijn dan ook bijzonder trots op de prijs. ,,Dit is een enorme opsteker voor ons”, aldus hoornist en woordvoerder Pieter Hunfeld. ,,We proberen continu iets toe te voegen aan bestaande muziek. Als dat dan beloond wordt met de allerbelangrijkste muziekprijs van de wereld, dan is dat geweldig. Helemaal als dat al twee jaar na onze verzelfstandiging gebeurt.”

De cd Sylva werd in 2014 opgenomen. De befaamde Amerikaanse jazzformatie Snarky Puppy gaf samen met het Nederlandse orkest twee concerten in het Energiehuis in Dordrecht die de basis van het album vormden. Er staan zes stukken op, die gecomponeerd zijn door de beide orkestleiders. Het was voor de 17e keer dat het Metropole Orkest werd genomineerd voor een Grammy Award. In 2009 won het orkest al eens een Latin Grammy Award.