nederland

Moslimmeisje (15) opgepakt zonder verdenking

Door ANP - 12 februari 2016

DEN HAAG (ANP) – Politiemensen in burger hebben zonder verdenking een moslimmeisje (15) in Den Haag hardhandig van straat geplukt en naar het bureau meegenomen en verhoord. Ook werd een inval in de woning waar ze woont gedaan en werden telefoon en gegevensdragers in beslag genomen, vertelt haar advocaat Michael Ruperti aan het ANP. Het OM in Rotterdam bevestigt het verhoren van het meisje, de doorzoeking en dat ze nergens van verdacht werd.

,,Absurd, dit alles zonder verdenking tegen haar. Haar hand raakte zelfs zwaar gekneusd”, reageert Ruperti. ,,Het lijkt wel of het optreden tegen mogelijk radicale moslims doorslaat.”

Volgens het OM is de actie gedaan in een onderzoek naar een potentiële uitreiziger (18) uit Schiedam. Hij werd dezelfde dag, 4 februari, opgepakt omdat justitie vermoedt dat hij zich wilde aansluiten bij de gewapende strijd van Islamitische Staat in Syrië of Irak.