nederland

Rotterdam wil 2 nieuwe bruggen

Door ANP - 14 februari 2016

ROTTERDAM (ANP) – Rotterdam wil twee nieuwe bruggen over de Maas bouwen. Op die manier moet onder meer de overlast van het autoverkeer in de binnenstad verminderen. De eerste nieuwe brug moet aan de oostkant van de stad komen van Kralingen naar de Kuip. De andere oeververbinding komt aan de westkant van de stad.

De twee nieuwe oeververbindingen zijn onderdeel van een stedelijk verkeersplan. De gemeente gaat hierover de komende tijd met bewoners en bedrijven in gesprek.

Wethouder Pex Langenberg vindt ook dat de bestaande verbindingen beter benut moeten worden. Hij denkt dan aan een tramlijn over de Willemsbrug of door de Maastunnels. Hij wil ook meer vervoer over water en betere fietsroutes. Met het plan moet het autoverkeer in de stadswijken omlaag en dient een autoluwe binnenstad te ontstaan.