nederland

Semtex in auto verdachten mislukte liquidatie

Door ANP - 06 februari 2016

DIEMEN (ANP) – De politie heeft in november twee kilo semtex (springstof) gevonden in de vluchtauto van vier mannen die worden verdacht van een mislukte liquidatiepoging op Peter R., alias Pjotr. Het Openbaar Ministerie zegt dit in een reactie op een bericht in NRC Handelsblad hierover.

Met een dergelijke hoeveelheid semtex kun je een flinke ontploffing veroorzaken. 250 gram is voldoende om een vliegtuig neer te laten storten.

Peter R. is een bekende van de politie en bekend in het criminele milieu. Hij werd donderdagmiddag 5 november meerdere keren beschoten aan het Fregat in Diemen. R. zat in een auto op een parkeerterrein toen hij onder vuur werd genomen met een automatisch wapen. Hij werd meerdere keren geraakt, maar overleefde de aanslag.