nederland

Slagter baalt van privégrap Rutte

Door ANP - 11 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – Omroepbaas Jan Slagter van MAX baalt van de grap die premier Rutte woensdagavond over hem maakte tijdens het Correspondents’ Dinner. Slagter werd op de hak genomen met de woorden: ,,de dochter van Jan Marijnissen wordt klaargestoomd voor de politiek. Ze krijgt zelfs mediatraining bij Omroep MAX”. De minister-president refereerde daarmee aan de vermeende relatie tussen de 61-jarige Slagter en de 30-jarige Lilian.

Dat de omroepbaas niet kon lachen om de grap, werd groot in beeld gebracht tijdens de uitzending van woensdagavond. Donderdagochtend zei hij in het radioprogramma Goeiemorgen Lex van 100% NL het vervelend te vinden dat er privé-aangelegenheden werden gebruikt. ,,Het enige wat ik er vervelend aan vond, is dat privézaken daar werden belicht. En ik vind dat dát een minister-president niet past en dat vond ik er vreemd aan. Dat heeft hij nergens anders gedaan, en daar wel. En dan druk ik me een beetje genuanceerd uit.”