nederland

Streekvervoer wil ook geld voor veiligheid

Door ANP - 17 februari 2016

AMSTERDAM (ANP) – De vijf streekvervoerders in Nederland willen ook een deel van de 10 miljoen euro die staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) beschikbaar stelt om geweld in het openbaar vervoer tegen te gaan.

Nu gaat nog bijna al het geld naar de NS, zei Connexxion-directeur Juul van Hout woensdag tegen BNR. De streekvervoerders hebben Dijksma een brief gestuurd over de kwestie.

Van Hout benadrukt dat er ook veel incidenten in de bussen en trams in het streekvervoer plaatsvinden. ,,De personen die overlast veroorzaken bij de NS, daar krijgen onze chauffeurs ook mee te maken.”

Het steekt de vervoerders dat opnieuw de NS aanleiding is voor overleg en opnieuw het meeste geld krijgt. ,,Wij hebben er in dezelfde mate last van.”