nederland

‘Treinongeluk door inschattingsfout’

Door ANP - 23 februari 2016

DALFSEN (ANP) – Het treinongeluk bij Dalfsen is waarschijnlijk gebeurd doordat een kraanmachinist ,,een inschattingsfout” heeft gemaakt. Dat heeft burgemeester Han Noten dinsdag gezegd. De man stak een beveiligde overweg over met een hoogwerker. Die werd geramd door de trein van Zwolle naar Emmen. De machinist van de trein kwam om het leven.

De berijder van de hoogwerker is aangehouden. Hij heeft zichzelf net op tijd in veiligheid weten te brengen. Hij sprong van twee à drie meter hoogte naar beneden toen hij de trein zag naderen. Hij is lichamelijk ongedeerd maar ,,afschuwelijk geschrokken”.

Vier treindelen kwamen op hun kant terecht. De trein lag deels in de weilanden naast het spoor. ,,Het eerste beeld was verschrikkelijk, het ziet er echt dramatisch uit. Maar uiteindelijk valt het beeld mee”, aldus burgemeester Noten.