nederland

‘Uitspraak over Van der G. teleurstellend’

Door ANP - 19 februari 2016

ROTTERDAM (ANP) – Joost Eerdmans van het Burgercomité tegen Onrecht is ,,zeer teleurgesteld’’ over de uitspraak van de rechtbank in Den Haag om Volkert van der G. niet langer te verplichten psychologische behandeling en begeleiding te laten ondergaan. Eerdmans was partijgenoot van Pim Fortuyn die in 2002 door Van der G. werd doodgeschoten.

,,Als ik zie wat hij op televisie allemaal verkondigde denk ik dat hij wel degelijk nog hulp nodig heeft’’, zegt Eerdmans. Hij vindt de uitspraak van de rechtbank discutabel, omdat Van der G. de voorwaarden voor zijn vrijlating zou hebben geschonden. ,,Wij bekijken de mogelijkheden om een dwangprocedure tegen Van der G. te starten. We blijven hem wat dat betreft juridisch op de hielen zitten.’’

Advocaat Willem Jebbink van Van der G. wilde vrijdag geen commentaar geven op de uitspraak van de rechtbank in Den Haag.