nederland

Uitspraak verplichte behandeling Van der G.

Door ANP - 19 februari 2016

DEN HAAG (ANP) – De moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der G., hoort vrijdag of hij verplichte psychische behandeling moet blijven ondergaan. Hij heeft het stoppen hiervan vorige week bij de rechter in Den Haag geëist.

Het Openbaar Ministerie besloot eerder dat een van de voorwaarden voor zijn voorlopige vrijlating een verplichte begeleiding door een psycholoog is, meldde minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) begin februari. Volgens Van der G. heeft hij de behandeling niet meer nodig.

Hij kwam in mei 2014 onder voorwaarden vrij. Hij had toen twee derde van zijn straf van achttien jaar cel uitgezeten. Hij schoot politicus Pim Fortuyn op 6 mei 2006 dood.

Andere voorwaarden waar de moordenaar van Fortuyn zich aan moet houden, zijn onder meer dat hij zich wekelijks moet melden bij de reclassering. Ook mag hij niet in Rotterdam, Hilversum, Den Haag en de woonplaats van nabestaanden van het slachtoffer komen. Bovendien is het hem verboden contact te hebben met nabestaanden en de pers.