nederland

Weer file door technisch probleem Afsluitdijk

Door ANP - 07 februari 2016

DEN HAAG (ANP) – Het verkeer kan zondag aan het begin van de avond geen gebruik maken van de Afsluitdijk richting Friesland. Opnieuw is een technisch probleem met de Lorentzsluizen de boosdoener. Op de A7 staat op dit moment al ongeveer tien kilometer file, meldt de ANWB. Een woordvoerder adviseert om te rijden via Lelystad (A6). De storing is naar verwachting niet heel gauw verholpen. Een monteur is volgens de woordvoerder onderweg, maar pas rond halfzeven ter plaatse.

Het Lorentzsluizencomplex is 83 jaar oud en heeft groot onderhoud nodig. Met de vervanging van het bedieningssysteem wil Rijkswaterstaat over anderhalve maand beginnen. Vorige week zaterdag raakte een brug op de Afsluitdijk defect. Door een kabelbreuk was er een storing in zowel de noorder- als de zuiderbrug van het sluizencomplex. Het verkeer stond toen urenlang in de file.