nederland

Zeldzame zwarte zeehond in opvang Pieterburen

Door ANP - 10 februari 2016

PIETERBUREN (ANP) – Zeehondencentrum Pieterburen heeft een zeldzame zwarte zeehondenpup opgevangen. Het jonge dier was, ernstig verzwakt, op een dijk vlakbij Pieterburen geklommen. Ze was gewond en onderkoeld. De afgelopen anderhalve week heeft de pup in quarantaine doorgebracht en sinds woensdag mag ze naar buiten en kan het publiek haar zien.

De zeehond heeft melanisme, een zeldzame aandoening die ervoor zorgt dat de vacht volledig zwart is.

Vorige maand werd in de buurt ook een zwarte zeehond gespot, toen op een zandplaat tussen Terschelling en Ameland in de Waddenzee. Waarschijnlijk is het niet dezelfde zeehond, aldus een woordvoerder van het zeehondencentrum. ,,Vorig jaar hadden we ook een zwarte zeehond in de opvang die later is vrijgelaten, mogelijk is deze vorige maand gezien.’’