nederland

1,5 jaar cel geëist voor monstertruckrijder

Door ANP - 15 maart 2016

ALMELO (ANP) – Mario D. die op 28 september 2014 in Haaksbergen zijn monstertruck het publiek inreed, krijgt als het aan de aanklager ligt 1,5 jaar cel. Door het drama vielen drie doden en meer dan 24 gewonden. Het ongeluk kostte een bejaarde vrouw, een man en een kind van vijf jaar het leven.

D. was zelf verantwoordelijk voor het ongeluk, concludeert de aanklager. ,,De parkeerplaats waar de stunt werd gehouden was te klein en hij had niet in de richting van het publiek mogen rijden. Als dit anders was geweest, was dit drama niet gebeurd.”

Het Openbaar Ministerie wil verder dat de organisator van het fataal afgelopen evenement, stichting Sterevenementen, een voorwaardelijke boete van 25.000 euro krijgt. De chauffeur en de organisator worden beschuldigd van dood door schuld en het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel.