nederland

Aandacht voor Brussel tijdens The Passion

Door ANP - 24 maart 2016

AMERSFOORT (ANP) – Tijdens The Passion is donderdagavond aandacht besteed aan de aanslagen in Brussel. ,,België is getroffen door afschuwelijk geweld, in gedachten zijn we bij onze zuiderburen. Ons hart gaat uit naar alle mensen in de wereld die te maken hebben met terreur”, zei cabaretière Lenette van Dongen. Zij is de verteller van het verhaal, dat in de straten van Amersfoort wordt uitgevoerd. Voor The Passion begon werd een minuut stilte gehouden.

De muzikale uitvoering van het lijdensverhaal van Jezus wordt donderdagavond (Witte Donderdag) voor de zesde keer opgevoerd.

De aanslagen waren voor de gemeente ook aanleiding om extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Uit voorzorg is er meer politie en verscherpte toegangscontrole bij het centrale plein Eemplein.

Paasverhaal

Op en rond het Eemplein wordt het paasverhaal over de laatste uren in het leven van Jezus verteld aan de hand van bekende Nederlandstalige popnummers.

Acteur Martijn Fischer, bij het grote publiek vooral bekend door zijn vertolkingen van André Hazes, speelt Jezus. Zangeres Ellen ten Damme vertolkt de rol van Maria. Ook voor politicus Arie Slob (CU) was er een rol. Hij is een van Jezus’ discipelen.

Enschede

De omroepen EO en KRO-NCRV zenden het evenement rechtstreeks uit.

Vorig jaar in Enschede kwamen zo’n 20.000 mensen af op het Bijbelse spektakel. Het verslag op tv werd gevolgd door ruim 3,5 miljoen kijkers.