nederland

Aanhouding voor mishandeling zwangere vrouw

Door ANP - 12 maart 2016

LEERSUM (ANP) – Een 31-jarige vrouw uit het Utrechtse Overberg is zaterdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 32-jarige zwangere vrouw, vrijdagmiddag in Leersum. Naar een man die bij de verdachte vrouw hoort, wordt volgens de politie nog gezocht.

Aanleiding tot het handgemeen vormde een ruzie over honden. De zwangere vrouw en haar moeder zaten in Leersum op een bankje uit te rusten na het uitlaten van hun honden, toen volgens de politie de man en vrouw met vijf honden hun richting op kwamen lopen.

Toen de honden elkaar in de haren vlogen, verloor de man zijn zelfbeheersing en mishandelde de zwangere vrouw en haar moeder. Beide vrouwen kwamen daardoor op de grond terecht.

De zwangere vrouw moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis doorbrengen.