nederland

Ajax laat net als PSV punten liggen

Door ANP - 13 maart 2016

AMSTERDAM (ANP) – Ajax heeft zondag niet kunnen profiteren van het gelijke spel van PSV zaterdag tegen sc Heerenveen (1-1). Het elftal van trainer Frank de Boer kwam voor eigen publiek tegen NEC niet verder dan een gelijkspel (2-2).

Zo begint Ajax zondag in het Philips-stadion met een achterstand van een punt aan de topper tegen PSV. Arek Milik schoot Ajax in de zestiende minuut op voorsprong. De Pool profiteerde van een slippertje van Navarone Foor, die zich daarvoor drie minuten later met de gelijkmaker revancheerde (1-1).

Ajax nam in de 51e minuut weer de leiding toen Rens van Eijden een voorzet van Amin Younes in eigen doel werkte (2-1). Cristian Santos tekende in de 82e minuut voor de gelijkmaker. De spits zal geen spijt hebben dat hij in beroep is gegaan tegen een schorsing. Hij bezorgde NEC vorige week ook al een zege op Heracles Almelo (1-0).